Home » » DUNUNGE ANGKORO KANG MANGGON ONO TRILOKO

DUNUNGE ANGKORO KANG MANGGON ONO TRILOKO

PANGERTEN BAB DUNUNGE ANGKORO KANG MANGGON ONO TRILOKO /JAGAD TETELU

TRILOKO KAPILAH DADI 3 PRAKORO

  1. GURU LOKA : ono ing pikir.
  2. INDRO LOKA : ono ing ati/manah/poncodriyo.
  3. DJONO LOKO : ono ing syahwat(blegere ono ing zdakar.

Yen angkoro pinuju ono ing GURU LOKA (PIKIR)manungso kepingin DRAJAD-SEMAT-KRAMAT.

Yen angkoro pinuju ono ing INDRO LOKA/PONCO DRIYO.manungso kepingin MENANG DEWE,KUWAT DEWE UNGGUL DEWE.

Yen angkoro pinju ono ing DJONO LOKA yo iku SYAHWAT yen krodo ngidap- ngidapi jer triloka mau kasebut papan KEDHATONE GUSTI, yen ngantiyo JAGAD TETELU mau kabeh kaleker ing (dene) angkoro prasasat manungso urip iku ngingu DOSO MUKO lha yen mangkono kito kabeh banjur rugi ora biso nompo PEPADHANGING GUSTI yen mangkono mau tansah kito umbar mesti bakal dadi rubedaning ing NGAGESANG (URIP) yo koyo mangkono iku yen manungso LURU ILMU TANPO LAKU.

Sunday, August 28, 2016

0 komentar:

Post a Comment