Home » » BAB TEMBUNG GUSTI

BAB TEMBUNG GUSTI

BAB GUSTI

GUSTI iku soko tembung bagus ati utowo (bagusing ati) ati kang bagus iku ati kang resik suci/dumunung ono hyang widhi (gusti kang akaryo jagat ) mulo manungso yen biso nyucek ake atine lurus tumindak e luhur budine ,temen suci,/resik. ateges biso njumbuhake lahir lan bathine yo iku sing di arani manunggale kawulo lan gusti.

BAB GHAIB ING GUSTI

Kang di arani tembung ghaib iku tegese sawijining barang kang SAMAR. barang kang samar iku tegese,sawijining barang kang ora keno di grayang nganggo tangan,kang ora keno di deleng nganggo mripat,kang di arani cedak tanpo senggolan wadoh tanpo wangenan,gedene sak mrico binubut.

DUNUNGE TEMBUNG AKU LAN SIR

A =ALLAH
KU =KUASA
SI =SIFAT ROHMAN
R =ROHIM


PANGERTEN BAB LORO 2 NING ATUNGGAL

Tegese... loro nanging nyawiji.. dununge: ono ing jiwo lan rogo... JIWO iku pindane GUSTI... ROGO:iku pindane KAWULO.

Manunggale kawulo lan gusti yo iku kang di arani LORO 2 NE ATUNGGAL temenan kang sinebut AMOR.


TELU NING ATUNGGAL (DUNUNGE) ONO

  1. Tetenger:(jeneng/asmo/asma/nami/nama/aran/juluk/tetenger)
  2. Ingsun:(AKU)rogo wadag(rogo sawutuh)
  3. Urip: (ALLAH)
SEMBAH ROGO: sembahing awak/rogo(utowobadan wadag)
CONTO: sembahyang semedi
SEMBAH CIPTO(KALBU): sembahe pikir/akal
SEMBAH JIWO: sembahe mental,budi (karakter)
SEMBAH ROSO: pirantosing gesang ingkang tansah wonten korban perasaan.

(SASTRO JENDRO YUNINGRAT)
Tegese TULISING GUSTI KANG CETH`56O DUMUNUNG ONO WUJUD ING MANUNGSO LANANG LAN WADON.MULO MANUNGSO BISANE NGGAYUH BUDI LUHUR/RAHAYUNING WIWITAN LAN PUNGKASAN,SENAJAN MANUNGSO IKU DIWENANG AKE DUWE KAREP NGGAYUH DONYO BRONO KUDU MANUT MARANG KRENTEG KE ATI KANG RESIK ,BISO O NGEMONG URIP KANG SUCI, NULI BISO SAMPURNO LAIR LAN BATHINE.

Wednesday, August 24, 2016

0 komentar:

Post a Comment